Nyheter

BNI Stockholm är Årets BNI-region!

Utmärkelsen går till den region med högst nettotillväxt av affärspartners under de senaste tolv månaderna. Det är en utmärkelse till alla affärspartners och konsulter för sitt fantastiska arbete med att bidra till varandras utveckling och affärer. Marja Knut, som är både konsult för BNI Top Floor och ambassadör i BNI Kista fick vara representant för Stockholm och ta emot plaketten! Vi passade på att ställa några frågor till henne om varför hon tror att det var just Stockholm som lyckats under det gångna året.

Varför tror du att just Stockholm vann årets region?
- Vi har haft bra gemensamt fokus på BNI-arbetet. Grunden har ju lagts redan tidigare av våra utbildare Micael Hörberg och Johanna Lindquist, samt genom teamöverskridande möten där vi diskuterat olika sätt att arbeta framgångsrikt. Vi har ju sedan länge haft ett tiotal team i Stockholm, men under året startat tre nya: Elisabeth Staafs Royal på Värmdö, Jessica Starks Let’s Unite i city och så mitt eget team Top Floor på Kungsholmen. Att det tillkommit tre nya konsulter har säkerligen också hjälpt till att vitalisera regionen.

Tror du att ni som storstad hade någon fördel i pandemi-tider?
- Kul att du frågar om det – jag pratade nyss med Micael Hörberg om hur bra skiftet från fysiska till online-möten ändå har gått. De flesta bolag i Stockholm, stora som små, ställde ju tidigt om till online. Våra nya team hade precis kommit igång med ordinarie möten och de flesta ville nätverka entusiastiskt så vi körde på. Även etablerade team som bl.a. Riverside, Synergi och Östermalm anammade snabbt Zoom-konceptet framgångsrikt.

Hur ser du på ditt eget bidrag till att ni vann?
- Först tyckte jag att det var lite egendomligt att just jag fick motta plaketten för bästa BNI-region, när det handlar om frukter av ett arbete som alla ovannämnda samt Anna Forsberg och Lars Abrahamsson har utfört. Men jag måste medge att jag blev stolt som en utställningshöna när BNI kom ut med sin augusti-statistik där Top Floor var etta i Sverige både när det gällde storlek och kvalitetsparametrar!

Alla med förtroenderoller i Top Floor är otroligt motiverade och självgående. Jag behöver inte styra så mycket, utan jag litar på att de med viss guidning av mig sköter sina uppgifter. Och som de gör det sen! Jag känner mig så otroligt tacksam för att jag lär mig så mycket nytt om ledarskap av dessa proffs samt av mina konsultkollegor.

Hur ser du på framtiden för Stockholm?
- Jag ser på den med stor tilltro. Jag märker att intresset för BNI växer nu när man plötsligt inser att ensam inte är bäst i den rådande pandemin. Vi behöver varandra! Att få hjälp med nya leads är viktigt, men det finns också andra aspekter av BNI-partnerskap vars roll accentueras: tillgången till goda råd, nya kontakter, know-how från affärspartners, nya tekniker och utbildningar som man får tillgång till.

I Stockholm samarbetar vi också mellan olika team, och finns det konkurrens så är den bara sporrande. Snart kommer det säkert att etableras nya team igen, och det finns plats för alla. Jag hjälper alltid till med att hitta ett lämpligt team för alla intresserade – korsbefruktning är bara bra!