Här gör man verkligen affärer!

Gabriela Ramos är med i team BNI Nytid i Nyköping. Hon hade nyss startat eget som sömmerska och hade EN kompis som var företagare när hon gick med, och nu efter ett och ett halvt år i BNI har hon över 200 kontakter som hon kan ringa och ha lunchmöte med. Hon samarbetar bland annat med byggföretag, mäklare och en färghandel och har utvecklat sitt företag från att mest sy barnkläder till inredningssömnad. 

-Vem är du och vad gör du?
Mitt namn är Gabriela Ramos och jag jobbar som inredning- och projektsömmerska. Inom inredning gör jag allt från stora pampiga gardiner (till både företag och privatpersoner) till stiliga kuddar exempelvis med företagsloggor/ bröllopsdatum.

-Varför valde du att gå med?
När jag gick som gäst till BNI första gången hade jag haft mitt företag i ca tre månader. Jag fick en "wow"-effekt och alla var så trevliga och engagerade. Redan där fick jag ett stort jobb, gardiner till Kiropraktorhälsans reception. Någon vecka senare gick jag på ett andra möte och mötte där en kvinna som bodde i Södertälje som hatade gardiner men ändå ville att jag skulle komma hem till henne, och ja, nu har hon gardiner i hela sitt hem. 
Så jag valde att gå med för att jag märkte direkt att man gör affärer, inget myspysmöte. WOW & POWER-effekten när man kan hjälpa andra gjorde att jag gick med.

- Har du kunnat utvecklat din affärsidé genom ditt BNI-team?
När jag startade företaget sydde jag mycket barnkläder och små vinyltryck = mycket tid & pytteliten vinst. Eftersom jag bara marknadsför inredningssömnad i teamet så behöver jag inte längre göra småfakturorna.

- Vad har ditt engagemang i teamet gett dig?
Enormt stort kontaktnät! Jag hade EN kompis som var företagare när jag startade företag, efter ett och ett halvt år i BNI känner jag kanske 200+ som jag kan ringa och ha ett lunchmöte med. BNI har även gett mig bättre självförtroende, idag sitter jag i styrelsen och är tillväxtansvarig. 

- Har du fått några samarbetspartners genom ditt arbete i teamet?
Jag samarbetar med byggföretag, mäklare m.m. Viktiga sökningar till mitt företag var bl.a färghandel - Happyhomes som jag numera är sömmerska till och Linhus AB hjälper mig att sätta upp gardinskenor. 

- Vad tycker du är de största fördelarna med BNI?
Att alla är så hjälpsamma! Här gör man verkligen affärer. Och jag gillar att det finns i hela världen. Mormor ska flytta till Spanien och jag ska ta kontakt med BNI-teamet i den staden så de kan hjälpa henne med det hon behöver.

 

The Latest From BNI View All